Äntligen internetkoppling!

Jag har bytt mobiloperatör till en mycket bättre så nu har jag fri tillgång till internet, vilket betyder att jag kan använda blogg.se appen! woho!!! Nu kan jag blogga typ jämt (det är liksom sååå hiiiimla jobbigt att sätta igång datorn och logga in)

see you soon!

// Nitty

EEEHHHMMMUUUU,..... BAJS

Idag på min föreläsning var det en massa som var sjuka och nu tror jag att jag håller på att bli sjuk!!! NOOOOOOOOOOO jag har ju för sjutton köpt en biljett till en guidad tur kring Stonehenge för jäkla 340 spänn!!!!!! Jag kände det så fort mina kursare äntrade rummet, den där varma kvävande känslan av feber, jag var omringad av den. Instängd i en timmes tid med den i ett litet rum... NOOOOOO!!! Och sen alla dessa hostningar, allt rosslandet. Det började lite försiktigt med att en tjej hostade. Sen fortsatte hon hosta och började hosta allt intensivare, sådär så det rosslar i hela halsen. Och sen började en till tjej hosta, och så en till. Och den där varma tjocka otäcka feberfilten blev liksom tjockare och tjockare allteftersom föreläsningen fortgick. Usch och tvi. Mitt immunförvar kanske inte pallar detta. Jag känner liksom hur feberkänslan som omgav mig följde med mig hem. Det känns lite som om mina kursare var fattiga människor med smutsiga kläder som låg och kravlade i rännstenen i London under slutet av 1700-talet och hostade blod. Att de låg döende i tuberkulos och sen kom jag frisk och oskyldig och gick förbi och nu är jag kanske SMITTAD!!! PANIK!!!! Jag orkar inte till Tescos, men jag måste verkligen dit. Speciellt nu, jag måste boosta mitt immunförsvar!!! Jag måste köpa massa apelsiner och ingefära och sånt jox! Dessutom har jag typ ingen mat... AHHHH!!!! Jag är värsta sen också, skulle åkt för en halvtimme sen!!!!!!! HKSJGHDNOCYT8J7UW4P,ÅÄ.Ö,LNB VFGBUXJJMKNGSCTSY
 
// Nitty - mycket kva-l och ångestfylld

Lite Shakespear och annan sightseeing

I söndags var det svinkallt och regnade som sjutton. Blåste gjorde det med. Självklart sammanföll detta med att jag skulle åka iväg på en bussresa och bli guidad. Jag fryser när jag tänker på det! Lite extra jobbigt var det dessutom att gå upp kvart över sju när man inte gick och la sig förrän vid tio över två (Jag var på en fresher-fest som hette UV-splash party, där jag mycket riktigt fick massa "UV-splash" i mitt hår och ansikte. Det såg lite ut som om jag försökte skapa massa Flubbers i ett labb som sedan exploderade när jag stog mitt i det för att ta prover. Inte så kul kanske. Jäkla UV-slime-färg-kanoner!).

 Färden på den engelska landsbyggden började i alla fall med att vi åkte till en söt by som heter Costwolds, det ska tydligen betyda typ "inhägnad kulle". De hade massa får där under medeltiden och blev rika på all ull. Sen kom bomullen och inge ville ha ull. Då blev det fattigt och jäkligt. Tills några turister kom och tänkte "Men gud så pittoreskt och tjusigt!". Då blev det ett rikt område igen. Nu bor typ topp-journalister och premiärministern där.
Såhär såg ett av de gamla husen ut:

 
Där fanns även en kyrka, som sig bör, i små engelska byar. Den var mycket gammal och mycket tjusig.

 
Bredvid kyrkan fanns ruinerna av ett gods. Innehavarna stack när det blev fattigt och jäkligt. Något för den som dyrkar den pittoreska och enkla stilen skulle jag tro!
 
Tänk vilket oerhört spännande renoveringsobjekt! Det tillkommer även flera extra tillbyggnader så som stall och uthus. Dessa har tyvärr försvunnit, men grunden finns kvar så den händige kan med lite hammare och sten snida till sig många vackra tillbyggnader! Tyvärr kan jag rapportera om att det var ganska dragigt, jag höll på att tappa fingrarna där inne, men vad finns det för problem som inte lite isolering kan fixa? Tre spöken tillkommer även!
Tyvärr har jag varken ekonomin eller tiden, eller några av de resurser som denna byggnad skulle kunna behöva så jag lade inget bud på byggnaden. Jag åkte och hängde i Shakespears föräldrarhem istället i Stratford-upon-Avon.
 
 
Sen köpte jag några mycket vackra vykort som jag ska skicka till mina förträffliga vänner. Jga köpte även en mycket bra bok med titeln "The Bard's Guide to Abuses and Affronts". Där får man lite hjälp på traven av Shakespear med att ryta fram förolämpningar så som "Thou smell of mountain goat" och "More of your conversation would infect my brain". På lördag ska jag visitera Stonehenge, förhoppningsvis är det då något bättre väder.

// Nitty

En Fenixbo talar ut

Heeeeeej!
 
Så..nu har alltså Nitty lämnat mig för Oxford och fish & chips. Då börjar ni såklart oroa er och fundera på vad stackars Gillyhurt har för sig? Vad håller hon på med? Vad tänker hon på innan hon somnar? Vad finns i hennes matlåda? Mina läsare, jag frågar mig faktiskt samma frågor! Känner ni också ibland som om tiden forsar fram lika snabbt som Niagarafallet? Jag försöker att göra en massa saker, men det slutar oftast med att jag inte gör någonting och istället funderar på var tiden tog vägen. Ganska tragiskt faktiskt...
 
Jag kan ju börja med att berätta lite av vad jag gjort idag (trots Niagarafallet som är mig hack i häl). Jag har nämligen varit ganska duktig. Jag har tränat! ^^ Jag önskar att jag kunde säga att jag joggade två varv runt strömmen, dessvärre är ju detta inte fallet. Jag "powerwalkade" (vilket löjligt ord) två varv istället. Jag kan till och med tillägga att jag gick två minuter snabbare än jag brukar göra. Nu blev ni imponerade va? Ni borde bli det! ;)
 
När jag öppnar min webbläsare har jag ett antal sidor som jag alltid går in på, några av dessa är Facebook, Bloglovin och Tumblr. Nu har jag hittat två nya sidor som har blivit inkluderade i min rond. Nämligen The Beauty Department och Pinterest. Två roliga sidor fyllda med insperation och saker man kan bli avundsjuk på. ^^ 
 
Nu tänkte jag avrunda det hela med lite vackra bilder på mig själv. Jag menar Nitty ska ju inte komma här och tro att jag kommer att bli avundsjuk på hennes bilder från löjliga Oxford. Stenhus, pubar, random folk och Harry Potter. Dude..please..DET FINNS BIBLIOTEK HÄR MED!!!!! Inte alls avundsjuk eller så...
 
 
 
Här är en bild på mig när jag tänker på Nitty. Ser ni så vackra hjärtan som avdunstas från mitt huvud vid blotta tanken på min homie! Det är inte alla som har den här förmågan. Dock kan det ha oförutsedda bieffekter.
 
En bieffekt är dessa otrevliga blåa twitter fåglar som susar runt mitt huvud. Kan vara väldigt irriterande ibland. Lägg märke till min stora förmåga att avspegla mina känslor genom ansiktsuttryck.
 
Nu borde jag sova..
 
XOXO Gillyhurt
 

Hej igen!

Ja, nu var det dags att uppdatera igen. I måndags hittade jag en ny person som var roligare och uppskattade mig mer. En Stina. Vi går samma program i Falun och har aldrig direkt setts förut utan träffades av en slump i måndags vid inskrivningen. Hon drog iväg med mig på lite äventyr igår (och idag om man ska vara noga, jag kom hem vid halv fyra imorse). Först begav vi oss mot biblioteket för att scanna in papper till Erasmus, vilket visade sig vara mycket komplicerat eftersom jag råkade sätta ett skärmlås på min telefon och hade inloggslösenordet i anteckningar och Stinas ficka inte alls gick att öppna. Sen sprang vi runt på Freshers Fair där massa folk försökte få oss att gå med i olika föreningar men man hörde absolut ingenting och sa bara "Mmm..." till alla. Sen åkte vi in till stan, som är så sjukt himla fin att man nästan måste nypa sig i armen för att förstå att man faktiskt bor här. Ungefär lite såhär ser det ut:
 


Radcliffe Camera, världens finaste läsrum (i alla fallfrån utsidan, jag har inte varit där inne).



Christ College, där Lewis Carroll studerade medan han skrev "Alice i underlandet" och där Harry Potter i de två första filmerna spelar qudditch och äter i stora salen.



Här ser man (förutom massa random pepole) Oxfords största, och kanske också världens största bibliotek. Det innehåller ca 11 miljoner böcker. Och precis vid de här fönstrerna vårdas stackars Harry när Professor Lockman trollat bort alla hans ben i högerarmen.

Väl inne i Oxford sprang vi in på puben "Eagle and Child" som är både riktigt mysig och riktigt känd. Har har nämligen både C.S Lewis och J. R. R. Tolkien suttit och fnulat med sådär lite halvkända verk som "Narnia" och "Sagan om ringen".

 
Jag bestämde mig för att fira detta med att ta den mest brittiska pubmaten: Fish and Chips! Medan vi väntade på maten tog jag lite sådär halv diskreta kort på mysigheten



Sen kom äntligen min mat och det var de bästa Fish and Chips:en jag ätit (har dock bara ätit det tre gånger men ändå).



Ursäkta att bilden är sned, men jag orkar inte vända den...

På kvällen gick jag ut med Stinas kompisar och hennes roommates, först gick jag och Stina och roommatesen till en Pub och jag åt en barnportions cesarsallad för jag var fortfarande så sjukt mätt ca 6 timmar senare. Istället för bacon fick man anjovis på, ingen höjdare....




Ursäkta för extremt dålig bild, men man ser anjovisen! Det var lite halv awkward eftersom jag fick gå och hämta legget hemma som jag glömt (hur lyckas man?). Så de andra hann liksom komma in i party mood utan mig, men jag hade kul ändå. Lite drygt dock att gå hem när alla bara springer åt alla håll och kanter. Speciellt när man får dela taxi med en dryg norrman som inte vill gå hem när man gått värsta omvägen för att ta honom till rätt ställe och sen går typ vilse och irrar runt. Men det var kul! Jag har haft ganska dåligt med irra runt i mörkretnätter och hemma-halv-fyra-utekvällar. Idag MÅSTE jag till Tesco. Jag har typ ingen mat. Jag får äta nudlar och typ chorizo till lunch, mumma!

Förhoppningsvis hör vi av Gilly inom en snar framtid!
// Nitty

Hej från Oxford

Hej vänner! Tänkte bara skriva ett litet snabbt inlägg nu när jag ÄNTLIGEN har internet!!! Tre dagar utan internet är inte okej om man inte är på typ semester. Jag har insett hur tragiskt jäkla beroende jag är... hehehhe. Ja,ja. Jag är i alla fall i Oxford nu. Och jag har inte dött. Eller grinat. Inte heller satt upp en kalender på väggen och räknar dagar tills när jag ska hem. Jag bor typ i Harry Potters skyffe, men det är okej. Det är ju trots allt bara tre månader. Jag har hittat tre svenska tjejer som jag springer efter. De är inte skitroliga och har antagligen börjat tröttna på mig. Men det skiter jag i, hehe! Jag har inga kastruller eller något än så länge. Dagens middag har bestått av en godispåse, en halv kexchoklad och några jordnötssmörskakor som var ASGODA! samtliga varor fanns i mitt välkomstpaket.Jag har chorizo i kylskåpet också och kan nog låna en kastrull om det kniper. Jag ska visa mitt kära rum någon dag, men nu ska jag logga in på Facebook....

See you later, alligator!

//Nitty

Låt din vackra stämma klinga

Åh..är det bara jag som älskar att lyssna på gamla sånger och intron från Disney? Varje gång jag hör något sådant vill jag bara ställa mig upp och sjunga högt! Nitty har erfarenhet av detta. Varje tisdag (tror jag) i tvåan åkte jag och Nitwriter alltid hem till mig för att laga mat och kolla på disneyfilmer.
Jag minns särskilt en gång då vi kollade på Törnrosa. Om ni har sett filmen vet ni att det inte precis är låga toner hon sjunger och det ligger en ton av opera över det hela. Helt plötsligt kommer vi på varandra med att sjunga väldigt högt till musiken. Jag hoppas att våra grannar inte hörde oss. ;) Eller det kanske jag hoppas föresten, det måste varot väldigt angenämt!
Här är ett smakprov av mina favoriter!
 
Vi börjar med introt:
 
 
Shangs röst ♥
 
 
 
En favorit!
 
 
 
Nu blir vi farliga!
 
 
 
VILDAR VILDAR!
 
 
 
SIMBA! Glöm inte vem du är, glöm inte, glöm inte...
 
 
 
Det här måste ju vara den hemskaste sången..någonsin!
 
 
 
Nu blev jag så ledsen så nu måste jag gå och lägga mig. Sov gott homies!
 
XOXO Gillyhurt

Brighton, Berlin, förra helgen

Wazzuuuup? 
Nu när jag väl börjat blogga är det svårt att sluta!
Så, jag sitter fortfarande på badrumsgolvet, fast nu har jag bytt plats. Just nu sitter jag med ryggen mot väggen och tittar ut handfatet och toaletten. Mycket relevant information, särskilt eftersom att så många av er har sett mitt badrum. ;)
 
Och nu glömde jag bort vad jag skulle skriva om...irriterande. Men då kan jag passa på att klaga på skor.
Det är så att jag har varit kär i ett par skor sedan i sommras, nu när vi äntligen fått CSN tänkte jag göra slag i saken och investera i ett par. Grejen är bara att jag har storlek 41, vilket tydligen är en väldigt dålig storlek.
För det första hade inte ens Vagabondbutiken i stan den modellen jag ville ha och när jag väl hittat en butik med drömskorna fanns de inte i min storlek. De finns tydligen bara 41or i Stockholm. Så jag bestämde mig för att internethandel är ju ganska bra. Dessvärre så är mina skor slutsålda i 41...VAD ÄR DETTA?!
Dessutom så provade jag en massa andra skor som inte heller fanns i min storlek. Detta är sorgligt.
 
OJ! Så mycket klockan är! Och jag som bara gick in i badrummet för att borsta tänderna. Gick ju bra...
 
Sov gott!
 
XOXO Gillyhurt
 
PS: Rubriken är mycket relevant i detta inlägg

Det här med att blogga

Nej, jag är inte död och egentligen har jag inte ens svårt att hitta på ämnen att blogga om. Jag kommer på flera roliga och helt awesome-jag-går-och-dör-så-bra-Gillyhurt-är-ämnen varje dag. Grejen är bara att jag glömmer skriva ner dem, så de fastnar endast i mitt korttidsminne som endast är 7 mb stort (Ja, det är sant).
 
I alla fall, av någon konstig anledning har jag övergett min sköna säng och sitter nu i mitt vackra badrum med våttapeter och grönt golv för att blogga. Ja, ni förstår väl själva att det är mitt kära äpple jag har med och inte min stationära, det skulle ju vara lite för avancerat (tom för mig (och jag är ju väldigt avancerad..)).
Faktiskt så är det inte helt obekvämt om jag ska vara ärlig.
 
Åter till bloggandet. Tänk om jag hade kommit ihåg att blogga alla mina as bra idéer och den här bloggen hade blivit as stor? Tänk vad coolt det skulle vara. Fast då skulle det bli ännu svårare att blogga. Både jag och Nitty skulle säkert få prestationsångest och bli ännu skummare än vad vi redan är. Nitty skulle bara skriva om genus och all parmesanost hon skulle ha på sin pasta. Och jag skulle bara skriva om My Little Pony's och varför man bör investera i en bra nagelsax. Vem skulle vilja läsa om det? Genast skulle läsarantalet sjunka och vi skulle gå tillbaka till att skriva om normala skumma saker, som tex om vår vardag. Jag menar, det är inte alla som sitter på ett grönt plastgolv mittemot toaletten iförd prickiga pyjamasbyxor!Jag är faktiskt ganska exklusiv ibland. Så det så!
 
En sak som faktiskt saknas lite i vår blogg är ju egobilderna. Är inte det det roligaste med "storbloggarna". Man sufar in på tex Dessies blogg och funderar varför hon tog den där bilden när hon borstar tänderna i sin jacka. Man kritiserar och tänker att "oj vad glansig hon är, var är hennes puder?" eller "vad fan gör hon med läpparna?". Det är faktiskt ganska kul att kritisera andra och lätt är det också. Men kanske är det också detta som gör att vi inte laddar upp några bilder på oss själva? Enklare att kritisera än att bli kritiserad! ;)
 
Oj, vad djup jag blev nu. Alldeles för djup för min smak om jag ska vara ärlig. Detta måste piggas upp med en bild!
Titta så vackra vi är! Finns inget att kritisera där! Right?!
 
Hmm..kanske dags att avsluta detta blogginlägg? Om jag gör det mycket längre kommer ingen att orka läsa det! Och det skulle vara väldigt synd..
 
XOXO Gillyhurt

RSS 2.0